Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Restoran Trandafilović

Makenzijeva 73

Radno vreme:

  • Subota: 08 - 01 h Arrow icon
    • Ponedeljak:08 - 00 h
    • Utorak: 08 - 00 h
    • Sreda: 08 - 00 h
    • Četvrtak: 08 - 00 h
    • Petak: 08 - 01 h
    • Subota: 08 - 01 h
    • Nedelja: 08 - 00 h

Plaćanje karticom

Prosečni / Iznad proseka

Vegetarijanska

Etno

Bašta

Ketering

Proslave

Hrana za poneti

Riba

Kolači

Palačinke

Salate

Poslastice

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Restoran Trandafilović

 

Koliko 90-togodišnjaka znate da su i dalje toliko zanimljivi da ih svakog dana posećuje stotine ljudi, što sugrađana, što stranaca? Koliko njih znate da celog života tako dobro čuvaju svoju poziciju da ceo grad zna tačno gde uvek može da ih nađe? Restoran Trandafilović ove godine obeležava 90 godina postojanja. A još je jedini restoran u Beogradu koji ima svoj nadimak - Tranda.

Neka njegova jela se upravo tako zovu: Tranda ćevapi, doručak Tranda prženice ili predjelo Tranda mrs. Na meniju lepo piše za neupućene: Kafana je ozbiljna filozofska disciplina. Ko ne voli kafanu, ne voli ni ljude. Možda celog života živite u Beogradu, prolazili ste milion puta pored ugla Mekenzijeve i Mutapove, i jako dobro znate Trandafilović baštu. Posebno je prijatna leti zbog hlada londonskog platana koji ima više od 150 godina.

Bašta je toliko prostrana da možete da zaboravite da se nalazite u centru grada i da trole prolaze na samo nekoliko metara od vas. A u bašti, od domaćih redovnih posetilaca iz komšiluka, do Tajlanđana, Kineza i Francuza. Svi došli u Trandafilović, lako ga našli, jedva izgovorili ime, ali potpuno spremni da probaju domaće rakije i vina i domaću klopu. Samo što će im biti teško da se vrate u hotele posle srpske rakije, i tek tad nemoguće da izgovore gde su bili.

 

Kad uđete u unutrašnji deo, može da vam se desi da udarite o neki sto ili o gosta koji sedi, jer će vam pogled odlutati na zidove. Prepuni su kesica u kojima su brašno, griz, šećer, špagete i paste, a poređani su skroz do plafona. Neki drugi restorani su preuzeli tu foru, ali samo da znate da je Trandafilović ipak bio prvi....

 

nastavak teksta na https://gdecemo.blogspot.com/